10% від доходу передаємо на гуманітарну допомогу 🇺🇦

Візуальна гігієна

Світ навколо нас перенасичений інформацією, і в першу чергу ми сприймаємо її саме візуально.
Зазвичай ми навіть цього не помічаємо, бо звикли користуватися зором із перших днів нашого життя. Ще до того, як ми вміли говорити чи розуміти мову на слух, ми вже мали силу погляду, і сприймали через неї світ, розпізнаючи рідні обличчя.
З плином часу мало що змінюється. Скоріше, ми ще більше починаємо покладатися на зір, коли вчимося читати та писати, ну і, звичайно ж, коли вперше стикаємося з Інтернетом. Наші очі аналізують навколишнє середовище без зупину, даючи нам змогу легко орієнтуватися в просторі, впізнавати знайомі об'єкти, дізнаватися про небезпеку та сприймати знаки.
Ми переглядаємо кіно, вдивляємося в очі коханої людини, зиркаємо, хто написав нам на пошту, зазираємо в майбутнє, роздивляємося мистецтво, споглядаємо за природою — дивимося, дивимося, дивимося протягом усього життя.

Здається, якби всі частини нашого тіла були такими продуктивними, нам би доводилося спати по 20 годин щоночі, аби відновлюватися. Чому ж ми так безвідповідально ставимося до відпочинку очей?

Насправді їм також потрібна наша турбота та догляд, адже ми годинами ходимо, приклеєні до екранів, поки створюємо та споживаємо біти інформації, паралельно наражаючи очі на шкоду від випромінювання з дисплеїв. Основна наша проблема під час користування будь-якими гаджетами полягає в тому, що ми просто забуваємо кліпати, і через це око не зволожується як слід та подразнюється. В Ochis ви можете замовити собі окуляри із комп’ютерним захистом, щоб взагалі не перейматись цим питанням. Ми в дуже мріємо створити ком’юніті людей, які піклуються про здоровʼя своїх очей!
Для того, щоб полегшити життя нашим очам та підтримати необхідний тонус, потрібно також робити перерви під час сидіння перед екраном, приблизно на 10-15 хвилин кожні 2 години. Ми всі про це знаємо, але мало хто дійсно цим займається, адже одразу переключається з екрану комп'ютера на екран телефона. Тому ми вирішили запропонувати вам спробувати руханку для очей — більш веселий спосіб провести ці кілька хвилин із користю для зору. Думайте про це як про чищення зубів чи миття рук, іще один спосіб дотримуватись правил гігієни.



Пробуйте піклуватися про своє візуальне здоров'я та маленькими кроками формувати корисні звички, і з часом ваші очі точно відчують себе набагато краще!