10% від доходу передаємо на гуманітарну допомогу 🇺🇦

УФ-захист

Ми взагалі не можемо уявити собі життя на Землі без нашої палаючої зірки у центрі Сонячної системи. Сонце є одноосібною причиною зміни дня та ночі, тепла та холоду, світла та темряви, коловороту пір року та нашої здатності вирощувати фрукти та овочі – всього, що підтримує натуральні цикли в балансі.

Завдяки науковому розвитку нам стало очевидно, що Сонце (як і всі речі в житті) впливає на людей не тільки позитивно. Навіть за звичайних умов воно може бути шкідливим для наших тіл, якщо ми не будемо свідомо захищатися від його променів. Саме через це ми призвичаїлися прикривати наші голови та тіла, намащувати непокриті ділянки шкіри сонцезахисним кремом та носити сонячні окуляри надворі. Перші два пункти достатньо зрозумілі самі по собі. Але навіщо ж нам носити окуляри від сонця?

Ochis Lens in front of the sun

Окрім найочевиднішої функції – допомагати очам дивитися на яскраві предмети без болю, – сонцезахисні окуляри допомагають зорові у довгостроковій перспективі. Коли ми знаходимося під сонцем, на нас впливають його ультрафіолетові промені. Це – тип електромагнітної радіації, невидимої для людського ока, довжина хвилі котрої варіюється між 10 та 400 нанометрами. Більша її частина не пробивається через озоновий шар, але решта (UVA та UVB радіація) можуть дійсно нашкодити.

Наші чутливі очі можуть отримати сонячний опік навіть швидше, ніж шкіра, але чомусь про це майже ніхто не знає.

Найефективніші окуляри з УФ-захистом для ваших очей мають фільтр UV400. Як ви вже могли здогадатися, він не пропускає жодних хвиль із довжиною до 400 нм до ваших зіниць, охороняючи вас від погіршення зору прямо на ходу. Що навіть цікавіше, темнота лінз не завжди напряму пов'язана із УФ-захистом. Це залежить від матеріалу лінз, а не їхнього кольору, тому переконайтеся в тому, що ви обрали високоякісні окуляри та захистили себе від небажаних наслідків. Якщо ваші лінзи просто затемнені, але не мають УФ-захисного фільтру, ваші зіниці розширяться, щоб компенсувати їхню темноту, і в результаті отримають навіть більшу кількість радіації.

Girl in Lega under the sun

Ми вже попіклувалися про це замість вас: у всіх сонцезахисних Ochis установлені лінзи з фільтром UV400, щоб ви могли насолоджуватись довгими прогулянками, пляжним відпочинком та літніми пікніками без переживань про шкідливі сонячні промені. Нехай сонце продовжує світити на нас! Ми будемо готові до всього хорошого та поганого, що воно нам принесе.