10% від доходу передаємо на гуманітарну допомогу 🇺🇦

Історія Ochis 05: Все стає на свої місця

Це історія про пошук свого життєвого шляху та сміливість дотримуватися його.

Коли бізнес у ремонтній майстерні батька пішов угору, а вінтажні окуляри стали регулярно надсилатися колекціонерам за кордон, засновник Ochis вирішив відійти від рутини. Він нарешті зміг дозволити собі почати свою справу, якою, звичайно ж, стало створення власних окулярів!

Макс почав облаштовувати домашню міні-майстерню, купуючи різне обладнання й інструменти. Першою пам’ятною інвестицією був верстат, імпортований з Німеччини — завдяки йому Макс зміг вирізати дужки по векторним зображенням і створювати власні дизайни. Перші моделі окулярів були зроблені з ацетату целюлози та були незвичайними і крутими, але він швидко зрозумів, що недостатньо компетентний для бездоганного втілення своїх ідей. Одна справа знати про окуляри все, і зовсім інша — робити їх з нуля.

У цей момент він вирішив спробувати щастя в іншому місці. У Нью-Йорку в нього було багато друзів, які чекали його в гості, тому Макс придумав орендувати невеликий автобус і зробити з нього пересувну станцію з ремонту окулярів. Він міг би їздити по Мангеттену та надавати якісну послугу людям, які дійсно цінують свій час. План здавався ідеальним, і Макс уже смакував його втілення, але його заявка на візу була відхилена. Американська мрія розтанула на очах, і він сприйняв це як знак того, що варто і зовсім взяти перерву в окулярній справі.

Протягом двох років Макс шукав себе в різних заняттях — дизайні інтер'єрів, виготовленні дерев'яних розеток і навіть будівництві будинку. Він почав захоплюватися темою свідомого споживання й екології, став медитувати, переосмислив свої звички і цінності. Але всередині все одно залишалося відчуття того, що щось йде не так.

Жодне завдання не могло зрівнятися з тим почуттям справжньої творчості, яке він отримував, годинами експериментуючи за верстатом у своїй квартирі.

Отож Макс припинив чинити опір, і два його головних інтереси нарешті об'єдналися. Він піддався внутрішнім відчуттям і нарешті зрозумів, що його справжнє покликання — це окуляри, і що саме ця справа приносить йому найбільше щастя. Він повернувся до роботи над створенням своїх унікальних окулярів, але цього разу прийняв свідоме рішення не використовувати пластик. Для нього було принципово, щоб його діяльність не завдавала шкоди планеті.

Цей період в житті Макса — справжній початок історії Ochis. Якраз тоді з'явилося чітке бачення майбутнього продукту і сформувалися цінності бренду. Саме з цього моменту почався довгий пошук екологічно чистого матеріалу, яким у кінцевому підсумку стала кавова макуха, основа наших сьогоднішніх окулярів.

Щоб дізнатися, що було далі, лишайтеся з нами та перевіряйте розділ історії.