10% від доходу передаємо на гуманітарну допомогу 🇺🇦

Історія Ochis 02: Переїзд до Києва

Це історія про прагнення розвиватися і про те, що всі дороги ведуть до Києва.

 

Після розвалу Радянського Союзу здавалося, ніби змінилося фактично все навколо – світ неначе став більш яскравим, цікавим та чекав на своїх першовідкривачів. Люди відчули смак свободи та хотіли використати її сповна, хоча політичне та економічне становище все ще були хиткими. 

У цей час український ринок накрило хвилею імпортних китайських окулярів — нових, модних, із крутими оправами та сучасними дизайнами. Окуляри з Ізюмського заводу, де працювали майбутні батьки засновника Ochis, просто не змогли з ними конкурувати (тут колекція оновлювалася всього лише раз на 10 років). Для молодих та натхненних людей тут не було жодної можливості реалізовувати свій креативний потенціал, і тому Оля та Коля опинилися на роздоріжжі. На одному шляху стояв рідний, але застарілий оптико-механічний завод. 

Інший шлях обіцяв зміни та нове життя, а вів, як ви могли здогадатися, до столиці — місця багатьох можливостей. Вибір був очевидний!

Green Kyiv Dnipro River

Автор: Віртуальна карта Києва
 

У перший час Коля брав відгули з роботи на ІОМЗ і їздив до Києва продавати окуляри на вихідних. Щоб зацікавити покупців чимось незвичайним, він брав із заводу браковані оправи, перефарбовував і лагодив їх, і виходило щось зовсім нове. За одні вихідні невелика партія кастомних окулярів приносила стільки ж прибутку, скільки двотижнева зарплата. Це довело, що попит на унікальні продукти був високим, і Коля був тут, аби його задовольнити.

Після декількох років таких вилазок вся сім'я змогла остаточно переїхати у столицю. Вже в Києві батьки Макса стали продавати окуляри з маленької валізки на Борщагівці, але дуже скоро зрозуміли, що все найкрутіше відбувається в центрі. 

Тоді Коля власними руками створив новий винахід — візок, що перетворювався на стіл, таку собі пересувну оптику на коліщатках. Разом із цим своїм винаходом вони і потрапили на Сінний ринок, до самого серця міста, де вирувало життя і витав дух підприємництва. Саме тут Коля став відомим як майстр оптичної справи, а Макс продав свою першу пару окулярів, але ми занадто поспішаємо. Про всі ці знакові для Ochis події ми розповімо трохи пізніше.

Sennoy Market Kyiv

Невідомий автор.

Щоб дізнатися, що трапилося далі, стежте за розділом історії.